ecooter

Ook ik ga voor een elektrische scooter

degraaf1977 Scooter

Je hoort en ziet ze steeds vaker de Elektrische scooter of ook wel de E-scooter genoemd, maar zou je daar wel je geld aan uitgeven, is het een slimme investering?
Steeds meer fabrikanten komen met de E-scooter op de markt, hier is de brandstof ingewisseld voor een accu en elektrische motor. Elektrisch rijden is allereerst veel goedkoper dan benzine en minder storingsgevoelig. Een e-scooter is net als een benzine scooter uitgevoerd als een 25 of 45 kilometer model.

Welke e-scooter kun je het beste kopen
Om te bepalen welke e-scooter het beste is zal je eerst moeten kijken wat jouw wensen zijn.

Zo lijkt het mij fijn als je met de e-scooter een groot bereik kan afleggen, iedere dag de e-scooter opladen daar zit ik niet op te wachten. Dus is het belangrijk om te informeren wat de actieradius van de e-scooter is. Met actieradius worden de aantal kilometers bedoeld.

Als voorbeeld je rijdt 30 kilometer per dag naar je werk maar de e-scooter heeft maar een bereik van 65 kilometer. Dat betekent dat je ieder 2 dagen de accu moet bijladen. Het duurt ongeveer 6 uur voor dat de e-scooter is opgeladen.

Het is mogelijk om optioneel voor een groter accupakket te kiezen of met twee accu’s tewerken.

Ook het oplaad gemak is erg belangrijk, je ben bijvoorbeeld bij goede vrienden op bezoek en je accu is bijna leeg. Voor de deur zit geen stopcontact, dan is het wel zo makkelijk om de accu uit de e-scooter te halen. De accu is uitneembaar dus makkelijk mee naar binnen te nemen om bij te laden.

Het zitcomfort is ook een punt wat niet vergeten mag worden, het is mogelijk om met twee personen op een e-scooter te reiden. Daarnaast is de e-scooter uitgerust met goede verlichting.

Het budget wat je voor de e-scooter uit wil geven is ook niet onbelangrijk. De aanschaf van een goede e-scooter begint vanaf €2599,-. Het is ook mogelijk om voor leasen te kiezen hierbij kan je de aankoop verspreiden over 36 maanden met SprayPay of betalen in 3 keer. Hierin kunnen ook alle accessoires in meegenomen worden denk aan een windscherm, slot en/of beschermhoes.

Voordeel e-scooter: weinig onderhoudt, stil, geen benzine, geen olie en het stinkt niet.

Je wil niet met pech onderweg staan, een e-scooter blijft een gemotoriseerd voertuig dus pech kan altijd het is slim om lid te worden van de ANWB  de kosten zijn €54,- op jaarbasis. Dat is zeker een overweging waard.
Heb je niet genoeg aan deze informatie, neem contact op en wij geven vrijblijvend advies.