Scooter Recycling SRN

Scooter Recycling

Regio rijnmond

In Nederland rijden er ruim 1 miljoen brom- of snorfietsen rond. Al deze brom- of snorfietsen worden op een zeker moment afgedankt. Dan is het belangrijk dat deze voertuigen op een verantwoorde manier worden gerecycled en niet in een onverantwoord circuit terecht komen. Gevaarlijke stoffen als olie, koelvloeistof en loodaccu’s dienen op een juiste manier verwerkt te worden, zodat ze geen schade toebrengen aan de leefomgeving. Om ervoor te zorgen dat deze scooters milieuverantwoord worden gerecycled, is SRN opgericht.

Wat gebeurt er met mijn scooter?

Wij zijn een inleverpunt

Die oude afgedankte scooter staat in de weg, maar waar kun je hem kwijt? Wij zijn een inleverpunt waar je eenvoudige je afgedankte brom- of snorfiets kan inleveren.

De scooter wordt gevrijwaard

Bij een erkend inleverpunt wordt je scooter direct gevrijwaard. Vrijwaren is nodig omdat je anders wettelijk verplicht blijft om een verzekering af te sluiten. Door je oude scooter te vrijwaren voorkom je een boete.

De scooter wordt gedemonteerd

Een SRN-erkend demontagebedrijf verwijdert milieubelastende materialen als olie, brandstof en de accu. Deze materialen worden vervolgens via de juiste weg afgevoerd. Sommige onderdelen worden gedemonteerd voor doorverkoop als gebruikt onderdeel. Het metaal dat overblijft wordt via een shredderbedrijf teruggewonnen voor hergebruik.

Jouw scooter is gerecycled

Het overgrote deel van de scooter is gerecycled en de gedemonteerde materialen worden verwerkt door erkende bedrijven. Van bijvoorbeeld de olie wordt basisolie gemaakt die geschikt is voor de productie van smeermiddelen. Door de duurzame verwerking is het zomaar mogelijk dat je oude scooter bijdraagt aan een nieuwe!

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze winkel info@jandegraaf.nl of 010-470 27 81

SRN-logo-300x300