Taxaties


In het geval van schade is het belangrijk dat uw bromfiets of scooter getaxeerd wordt. Zo krijgt u een reëel overzicht van het kostenplaatje bij reparatie of vervanging van onderdelen. De taxaties worden gedaan door een schade-expert van een verzekeringsmaatschappij. Dit kan een tussenpersoon van uw eigen verzekering zijn. Er wordt een officieel schaderapport opgemaakt waarin de schade en de dagwaarde vermeld staan. Zo krijgen de verzekeringsmaatschappij en u een duidelijk beeld van de schade die vergoed kan worden.

ScooterRecycling Nederland

Blijkt na een taxatie dat de reparatiekosten onverhoopt hoger zijn dan de dagwaarde? Dan wordt uw bromfiets of scooter total loss verklaard. U kunt er dan niet meer op rijden.

Een schrale troost is het bestaan van ScooterRecycling Nederland (SRN). Wij zijn een inleverpunt voor bromfietsen en scooters. SRN haalt de voertuigen op, demonteert ze en checkt of er nog onderdelen bruikbaar zijn. Gevaarlijke stoffen zoals olie, benzine en koelvloeistof worden op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Er zijn geen kosten verbonden aan de inname. Beter voor u, beter voor het milieu!