E-bike van de zaak


Heerlijk op de fiets naar het werk! Veel mensen doen dit al met een eigen fiets. Door de huidige en nieuwe fiscale regelgeving is het mogelijk om een nieuwe e-bike aan te schaffen met een korting tot 40%. Door optimaal gebruik te maken van de huidige en nieuwe regelingen kan je voor een klein bedrag per maand een fiets van de zaak leasen.

Fietsen naar de zaak is gezond, goed voor het milieu en zorgt ervoor dat je de dag energiek begint. Door de e-bike worden afstanden voor woon- werkverkeer tot 20 kilometer steeds makkelijker overbrugbaar. Daarnaast behoren files en parkeerproblemen tot de verleden tijd.

Vanaf 1 januari 2020 is er een nieuwe en voornamelijk eenvoudige fietsregeling bij gekomen: Fiets van de zaak met een vaste bijtellingpercentage van 7%.


Hoe werkt het?

Bereken direct jouw voordeel

Interesse? Neem dan contact met ons op!

Voordelen voor de werkgever

Mogelijkheid om een toffe e-bike voor uw medewerkers te faciliteren
Meer gezonde kilometers en vitalere werknemers
Besparing op sociale bijdragen (15 - 20%) en auto- en parkeerkosten
Parkeerproblemen zijn verleden tijd

Voordelen voor de werknemer

Lease een splinternieuwe e-bike met 30-40% fiscaal voordeel
Keuze uit elke type fiets
Een frisse en pro-actieve start van de werkdag
Mogelijkheid om de fiets na 36 maanden over te nemen

Fiscaal voordeel via brutoloon


De fiscale aspecten op een rij

 • Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 35% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag overmaken, ben je elke maand een vast, laag tarief kwijt.
   

 • Net als bij een leaseauto is er bij je leasefiets sprake van bijtelling. 7% om precies te zijn. Dat betekent dat 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij je salaris wordt opgeteld. En daar betaal je dan belasting over. In de praktijk ben je voor een gloednieuwe fiets van € 2.500 slechts 5-6 euro maand kwijt.
   

 • Indien je baas niet het volledige bedrag betaalt, dan kun je – heel slim -  de volledige leasekosten inclusief service- en verzekeringspakket laten verrekenen met je brutoloon. Je spreekt met je werkgever af dat je vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Het voordeel? Je brutoloon daalt en daarmee je belastingen en sociale bijdragen

Image
Image

Scherp leasebedrag en overname fiets


Profiteer tijdens én na de leaseperiode • Zakelijk fietsen is al goedkoper tijdens de leaseperiode, maar na afloop van het leasecontract profiteer je nóg een keer. Je kunt namelijk je fiets overnemen voor circa 15% van de nieuwwaarde, afhankelijk van de staat van de fiets.
   

 • Inclusief de overnameprijs bespaar je minimaal 25% en tot wel 80% ten opzichte van eigen aanschaf, afhankelijk van de bijdrage van je werkgever.
   

 • Wil je de fiets niet overnemen? Geen probleem, dan lever je deze kosteloos in bij de fietsenwinkel.

Inclusief onderhoud en verzekering en 24/7 pechhulp


Jouw leasefiets is automatisch verzekerd tegen schade en diefstal

 • Profiteer van een uitgebreid dienstenaanbod aan tegen scherpe tarieven. Zo kies je uit vier verschillende service- en onderhoudspakketten met elk hun eigen prijs en dekking. Bij een speed-pedelec sluiten wij automatisch een WA-verzekering af.

 • Goed om te weten: de kosten van het door jouw gekozen pakket vallen gewoon binnen de totale leaseprijs die je kunt verrekenen met het brutoloon.

 • Pech onderweg? Geen probleem, wij komen jou 24/7 door heel Nederland en België ophalen.
   

 • Wel zo makkelijk: door ons landelijk dekkend netwerk van meer dan 1.000 lokale fietsenwinkels, kun je letterlijk je fiets langsbrengen voor onderhoud op de hoek van de straat.

Image